BillMcGaughey.com

Waarschuwing: Dit is een automatische vertaling van de machine. Er kunnen onjuistheden of onvolledigheden.

terug naar: hoofdpagina

 

Reflecties op de Triple Bestaan

door William McGaughey

Wat wordt bedoeld met "de Triple Existence"? Dit is niet zomaar een stijlfiguur. Staan overal in de wereld en te zeggen wat je ziet.

U ziet, de eerste, de wereld van de materiële wezen. Je ziet de aarde onder je en het luchtruim boven. De volgende ding om je aandacht te trekken kunnen tekenen van leven. Afhankelijk van waar je staat, kunnen er bomen, onkruid, gras, en misschien een paar kleine dieren rondlopen. Dit is het tweede type zijn: levende wezens. Het derde type zou zijn wat een bepaalde levensvorm, Homo sapiens, heeft geproduceerd. Dit zou de wereld geschapen door het menselijk denken zijn. Als u permanent in de buurt van een straat in de stad, zou je gebouwen, cement stoep zien, stopborden, verkeerslichten en andere voorwerpen die er niet zouden zijn, tenzij sommige denken personen had ontworpen en gemaakt hen.

Het kan een verschuiving van bewustzijn te nemen om deze drie soorten van bestaan samen in hetzelfde beeld gebracht: Ze bestaan allemaal fysiek. Levende wezens, inclusief wijzelf, bestaan gedurende een beperkte periode bepaald door de levenscyclus van een organisme. Gedachte komt om fysiek bestaan wanneer haar producten worden gemaakt in een materieel object. Wat wij technologie noemen, is een proces van het bouwen en het gebruik van machines om onze verschillende doelen dienen. Beschaafde volkeren zie overal haar producten.

Dus haal diep adem en nadenken over het feit dat de wereld waarin we leven bestaat uit drie heel verschillende types van zijn die, in combinatie, omvat onze eigen rijk van het bestaan.

Nu nadenken over een andere verbazingwekkende feit. Bestaat fysieke wezen door de hele kosmos. Het bestaat in de atomen en moleculen van waterstof en de andere chemische elementen. Deze bestaan ??strekt zich uit tot de planeet aarde. Voor zover we weten, echter, aarde is de enige plaats dat de andere twee soorten zijn ondersteunt.

Voor zover wij weten, is er geen leven elders in het universum. Het leven zoals wij dat kennen bestaat niet in de sterren of zelfs op andere planeten of manen in het zonnestelsel. En aangezien Homo sapiens is een soort van leven, doet het denken niet uit plaatsen buiten dat dunne laag van de aardkorst op het aardoppervlak. Er zijn geen intelligent ontworpen objecten op de maan of op planeten of andere dan die waarin wij mensen hebben gestuurd sterren. Er is slechts rauwe fysieke bestaan in die andere plaatsen. De regeling wordt beheerst door de wetten van de fysica en chemie.

U kunt zich bewust zijn van de unieke situatie dat we genieten als een mens gewoon door erover te denken voor een moment. Doe dat en zien wat andere gedachten te binnen schieten. Dit zal u helpen zich meer bewust van wie en waar je bent.

Ik realiseer me, natuurlijk, is dat de mensheid gefascineerd door het idee dat het leven ook kan bestaan in andere delen van het universum. We zijn het verzenden van radiosignalen om te zien of er een intelligente reactie. Misschien buitenaardse wezens of buitenaardse wezens hebben al onze planeet bezocht. Misschien dat de Amerikaanse regering weet dit en houdt het geheim. Ik neem geen standpunt over dit soort vragen, maar alleen vasthouden aan wat is onmiskenbaar bekend.

Terug naar de Triple Bestaan. Je hebt gezien en overwogen de aard van de wereld om je heen, te zien dat het bestaat in drie duidelijk verschillende soorten van zijn. Deze wereld is een samenstelling van materie, leven en denken. Besef nu dat elk van deze wezens ontstaan op een bepaald tijdstip. Kwestie kwam voor het eerst, dan is het leven, en ten slotte dacht.

Kwestie voor het eerst verscheen toen het heelal ontstond in de Big Bang. Het leven op aarde verscheen tien miljard jaar later, voor het eerst in de vorm van eenvoudige prokaryotische cellen. Gedachte verscheen in het bewustzijn van de mens en, als fysieke objecten, wanneer beschaafde volkeren begon om dingen te bouwen. Dit proces versterkt tijdens de Renaissance, vijfhonderd jaar geleden.

Een eeuw geleden, wetenschappers zich bewust werd van het tripartiete karakter van onze fysieke omgeving. De aan de afzonderlijke delen namen daarna de "geosfeer", "biosfeer" en "noösfeer". Een Oostenrijkse geoloog, Edward Suess, voor het eerst gebruikt het woord "biosfeer" in een boek geschreven over de Alpen, dat werd gepubliceerd in 1875; het was dat dunne strook van het grondgebied op het aardoppervlak waar levende wezens woonden. Echter, een Russische geoloog en kosmoloog, Vladimir Vernadsky gepopulariseerd dit concept in het derde decennium van de 20ste eeuw. (Zie Vernadsky.) Samen met Pierre Teilhard de Chardin, Vernadsky ontwikkelde ook het concept van een rijk van het menselijk denken, genaamd de noösfeer.

Het was belangrijk om te bestuderen hoe deze drie rijken van het bestaan werkten samen. Geologie, een studie van de aarde, begint met chemische processen, maar gaat verder met het effect dat het leven heeft op zijn omgeving. Bedenk dat steenkool, een soort rots, bestaat uit de samengeperste resten van planten uit het Carboon. Kalksteen, nog een steen, wordt gevormd uit de overgebleven schelpen van gepelde zeedieren. Atmosfeer van de aarde zou zoveel zuurstof bevatten had geen levende algen gewonnen energie uit water. De impact van het leven op de aarde chemische middelen is enorm.

Hetzelfde geldt voor menselijk denken met betrekking tot leven en inerte stoffen. De technologieën van de landbouw hebben systematisch gefokt stammen van plantaardig leven om de voedselproductie voor de mens te verhogen. Gedomesticeerde dieren vertegenwoordigen menselijk ingrijpen in de mix van dierlijk leven. Met betrekking tot grond en minerale rijkdommen van de aarde, zien we duidelijke tekenen van doordachte menselijke activiteiten op alle bewoonde plaatsen. Mens, met gezwollen bevolking, draait het gehele oppervlak van de aarde in een kunstmatige habitat.

De natuurwetenschappen kunnen en moeten dergelijke ontwikkelingen te bestuderen. Maar houd in gedachten dat de studie van de geosfeer, biosfeer en noösfeer is maar een van de manieren om het bestaan te begrijpen. Aristoteles gevorderd de theorie van de vier oorzaken: materiële oorzaak, formele oorzaak, efficiënte oorzaak, en de uiteindelijke oorzaak. De natuurwetenschappen bestuderen het ding zoals het is. Laten we zeggen dat de materiële en formele oorzaken komen het dichtst bij deze benadering van kennis. De efficiënte en finale oorzaken echter beschrijven hoe iets verandert in de loop van de tijd en, misschien, waar die verandering uiteindelijk wordt geleid. Dit is de geschiedenis in plaats van de natuurwetenschappen, met daarin ook een smidgin van kosmologie tot finaliteit suggereren.

Als het begin van de 20e eeuw zagen wetenschappers zoals Vernadsky beschrijven de aard van onze triple bestaan, dus het begin van de 21e eeuw de opkomst van de grote geschiedenis als een discipline van de studie heeft gezien. Voortbouwend op het fundament van geavanceerde wetenschap, hebben grote historici zoals David Christian een verhaal om te beschrijven hoe onze wereld is geëvolueerd in de opeenvolgende rijken van het fysieke bestaan, het leven en de menselijke cultuur gecreëerd. Dit is een nieuw soort scheppingsverhaal aan onze moderne begrip voeden. Het boek, Geschiedenis van de Triple Bestaan, legt de focus van het vertellen van verhalen in het bijzonder op bij de drie "hoofdstukken" van universele ervaring, zo te zeggen.

Een laatste opmerking: als het leven en de menselijke beschaving bestaan in een gevaarlijk klein domein op het landoppervlak van de aarde, zodat ze worden vernietigd kon als mens met zijn collectieve wijsheid niet zorg dragen voor het milieu waarin hij leeft te behouden. Fysieke bestaan is niet in gevaar, maar de andere twee soorten zijn. Dus laten we het verhaal van de grote geschiedenis een waarschuwend verhaal om uit te leggen hoe het leven en het menselijk denken bestaan in een fragiele staat en de kritieke periode van de geschiedenis is nu.

 

een: over het boek --- terug naar: hoofdpagina--- zijn: de tijd is gekomen

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans  

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turks - Pools - Russische  

 

COPYRIGHT 2014 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.billmcgaughey.com/reflections.html