BillMcGaughey.com

naar: filosofische en analytische geschriften

 

De wortels van de witte zelfhaat

door William McGaughey

IIn de halve eeuw geleden dat de Civil Rights beweging eindigde de rassenscheiding in de zuidelijke staten, heeft de erfenis van die beweging een virulente "anti-racistische 'cultuur die systemische schuld aan het blanke ras hecht geïnspireerd. Een deel van deze komt voort uit zwart strijdbaarheid van een soort die bloeide in de jaren 1960. Mijn stelling is echter dat de anti-racisme in zijn huidige verschijningsvorm is meer een "witte thing" is dan een afspiegeling van de werkelijke verhoudingen tussen zwart en witte mensen. De meeste anti-racisten zijn wit. In grote lijnen, hebben zwarte mensen verhuisd naar genormaliseerde status binnen de Amerikaanse samenleving.

het Witte Privilege conferentie

De impuls voor deze discussie was de 12e jaarlijkse White Privilege conferentie in Bloomington, Minnesota, tussen 13 april en 16 april 2011. Meer dat 1.500 personen uit alle delen van het land werden verwacht bij te wonen. Velen van hen waren leraren of studenten die krediet kregen voor het bijwonen van de conferentie. Individuele inschrijving kost $ 315 ($ 365 na 25 maart). De universiteit van Colorado bood een afgestudeerde certificaat in diversiteit, sociale rechtvaardigheid, en inclusie voor personen die ten minste 12 studiepunten in cursussen met betrekking tot witte privileges op $ 150 per krediet nam.

Conferentie organisatoren verkondigd verschillende thema's: bijvoorbeeld de White Privilege conferentie (WPC) "is een conferentie die de uitdagende concepten van privilege en onderdrukking onderzoekt." WPC "is een conferentie gebouwd op de vooronderstelling dat de VS werd gestart door blanken, voor witte mensen. '' Whites moeten erkennen en te werken door middel van de negatieve gevolgen van de historische 'witheid' en creëren voor onszelf een getransformeerde identiteit als White mensen inzetten voor gelijkheid en sociale verandering. "White privilege" is de andere kant van het racisme ... het is vaak makkelijker om het racisme en de gevolgen betreuren dan de verantwoordelijkheid voor de privileges sommigen van ons te ontvangen als gevolg van het te nemen. "

Voorbeelden van privilege werd gezegd door de organisatoren van de conferentie om te kunnen veronderstellen dat (1) "het merendeel van de mensen die u of uw kinderen studeren in de geschiedenis klassen en schoolboeken zal van hetzelfde ras, geslacht of seksuele geaardheid zijn zoals je bent, '( 2) "dat je mislukkingen zal niet worden toegeschreven aan uw ras of uw geslacht," (3), dat als je hard werkt en volg de regels, krijg je wat je verdient. "het is ook (4)" succes zonder andere mensen die verrast, en zonder gehouden om een ??hogere standaard, (5) de mogelijkheid om "uit te gaan in het openbaar zonder angst te worden lastiggevallen of constant zorgen maken over fysieke veiligheid, (6)" niet te hebben om na te denken over uw ras, of uw geslacht of uw seksuele geaardheid of handicap, op een dagelijkse basis. "

 

theorie vervangt de praktijk

Een gemeenschappelijk thema van deze nieuwe 'anti-racistische' cultuur is dat raciale problemen institutionele. Witte mensen zitten gevangen in een web van groep schuld, ongeacht wat ze doen. Individueel gedrag is niet relevant voor de bepaling van racistische identiteit. U kunt een racist te zijn zonder het te weten. Daarom moet u onze diensten aan deze tendens in jou uit te roeien; voor zien we een probleem, zelfs als je dat niet doet.

In de onmiddellijke nasleep van de burgerrechtenbeweging, het doel was om een ??kleurenblind samenleving te creëren. Individuen zouden worden beoordeeld door "de inhoud van hun karakter, niet de kleur van hun huid," zei Toer Martin Luther King. Deze doelstelling werd al snel niet goed genoeg. Er werd aangevoerd dat omdat zwarten decennia of eeuwen nadeel had geleden, een bijzondere inspanning moest worden gedaan om hen tot op het niveau van de blanken te brengen. Positieve-actie en minderheidstalen braaklegging programma's waren het gevolg. Wat men zou kunnen denken van deze, ze in ieder geval behouden een verwijzing naar relaties, het heden of het verleden te racen.

Maar toen de theologen van de anti-racisme aan de slag gegaan. Inherent neigingen vervangen werkelijke degenen. Het probleem met het racisme in Amerika was niet langer dat de zwarte mensen werden gelyncht of worden gemaakt om te zitten in de achterkant van de bus. Het was dat Amerika zelf was racistisch. Racisme is ingebouwd in de Amerikaanse samenleving; Het gekleurde elk aspect van ons wezen. Witte mensen waren zo racistisch, dat ze niet eens beseffen. Ze moesten worden opgeleid om de finesses van hun schuld.

De nieuwe doctrine heeft geoordeeld dat een poging om een ??kleurenblinde samenleving te creëren of individueel negeren ras een zwarte persoon was een vorm van ontkenning. Het duwde alleen maar iemands racistische tendensen onder de grond. Om racisme, men nodig in plaats daarvan terdege bewust van race in alle situaties worden overwonnen. In het bijzonder, een die nodig is om de hoogte van de eigen racistische houdingen op de loer achter onschuldig lijkende gedachten.

En wat was het racisme? Het was vooroordeel plus vermogen. Alle mensen, zwart of wit, worden geschaad tegen personen van een ander ras. Maar alleen witte mensen macht had. Daarom kon alleen maar blanken zijn racisten.

Genoeg gezegd over wat er in de strijd tegen racisme is geworden. Ik zou beweren dat het weinig te maken met de werkelijke staat van ras relaties heeft vandaag. In plaats daarvan is een instrument om bepaalde politieke doelstellingen of, in bepaalde gevallen, om carrière te ondersteunen bereiken.

Ik zou ook betogen, nogmaals, dat de theologie van ras, oordelen dat blanke mensen zijn schuldig aan een raciale Original Sin, is een systeem van overtuigingen voornamelijk in handen van blanken - en ik zou toevoegen, door blanken waarvan de feitelijke kennis met zwarte mensen kan slim zijn. Blanken, zwarten niet, zijn de fanatieke verdedigers van deze ideologie. Dus laten we stoppen met te doen alsof dat zwarte mensen hebben veel te maken met het. Deze anti-racistische oorzaak is een probleem voor blanke mensen vooral.

 

een brief aan de editor

Op het moment dat het Witte Privilege conferentie werd gehouden in Minnesota, schreef ik een brief aan de redacteur van de Minnesota Woordvoerder-Recorder, een zwarte krant in de Twin Cities, kritiek op de conferentie en de thema's. ". 'White privilege' een uiting van White zelfhaat" De brief werd gepubliceerd op 21-27 april 2011, onder de titel, Hier is wat de brief stond:

"Geboren in de jaren 1940, ik ben oud genoeg om het beroep gedaan op Witte mensen door vertegenwoordigers van de Civil Rights Movement onthouden: Weet niet worden geschaad. Hebben alle Zwarte mensen door de negatieve perceptie die je kan hebben van individuele Blacks niet oordelen.

Maar nu, met evenementen zoals de 'White Privilege Conference,' we hebben het idee dat het Witte mensen als groep zijn bevoorrecht. [ "White privilege: Het is ontworpen om je te doden," MSR, 7 april]. Ze zijn 'inherent' of 'institutioneel' bevoorrecht. Ze zijn bevoorrecht zelfs als individueel, zijn ze slapen onder een brug.

Ben ik de enige die de ironie ziet? Prejudice troeven feit.

Ik denk dat dit meer een uiting van White zelfhaat dan van de werkelijke verhoudingen tussen zwart en wit mensen. Whites vervreemd van de samenleving project op zich het stereotype van Black nadeel. Ze kunnen gelijktijdig worden salving hun wonden en als adel, worden "helpen" zwarten.

Zwarte mensen kunnen beslissen of ze willen dit soort hulp. Wat mij betreft, ik ben een blanke man die trots is op het blanke ras. Ik wil het op te bouwen, niet scheuren naar beneden. Ik zou het verwelkomen als een geestverwant van de zwarte man die trots is op het zwarte ras en het wil om te gedijen. "

 

wit zelfhaat

U kunt zien waar ik heen ga met dit argument. White "privilege" is een begrip als gevolg van raciale zelfhaat. Het is haat tegen het blanke ras door blanken. Dit is niets nieuws. Er zijn zwarten die het zwarte ras haat, Joden die het Joodse volk haten, en elke andere vorm van groep zelfhaat. Het is echter nog steeds een anomalie die uitleg verdient.

De normale neiging zou zijn om jezelf liefde of hou je groep. Waarom hebben veel witte mensen haten "witheid" of witte mensen als groep? Hebben ze zichzelf haten; of mis ik iets?

Omdat het een blanke man die niet haten het blanke ras, kan ik alleen maar speculeren over de motivatie van mijn collega-blanken die geobsedeerd zijn met het bestrijden van witte racisme. Is dit omdat ze denken dat het een ernstig probleem in onze samenleving. Zijn zwarten nog steeds vervolgd? Waarom dan niet richten op de werkelijke gevallen van vervolging?

Wat heeft raciale slavernij te maken hebben met iets meer? Deze praktijk eindigde 145 jaar geleden. Er zijn meer recente vormen van misbruik die moeten worden aangepakt. Dergelijke agitatie zou eigenlijk doen wat goed is. Om te klagen over de uitgestorven instelling van de slavernij is als het slaan van een dood paard.

Nee, wit zelfhaat kan worden gerelateerd aan het individuele besef van eigen identiteit. Als een blanke witte mensen een hekel aan als een groep, zou ik vermoed dat hij of zij niet volledig identificeren met het zijn wit. Fysiek ben ik wit, kan de persoon zeggen, maar geestelijk ben ik niet. Er is iets over mij, die niet wit is. Dit soort witheid representatief voor iets anders dan huidskleur. Misschien heeft het te maken met de zogenaamde "witte samenleving". Het zegt: Ik ben vervreemd van blanke samenleving. Ik ben geen deel uit van de meerderheid van de bevolking of de samenleving machtsstructuur.

Rebelse tieners zijn vaak vervreemd van de samenleving. Ze zijn "speciale" op een bepaalde manier. Bijvoorbeeld, ze zijn een minderheid onder hun leeftijdsgenoten. De persoon kan een vrouw in een "wereld van de mens", of een homo of lesbienne in een maatschappij die is overwegend recht zijn. In dat geval zou het natuurlijk te identificeren met een vervolgde minderheid dan met de meerderheid bevolking.

 

een stereotype van slachtofferschap

In de Amerikaanse geschiedenis, het archetype van de vervolgde minderheid is de zwarte persoon. Andere vervolgd types zien zichzelf als vergelijkbaar met hen. "Blackness" wordt dus een metafoor voor vervolging. Als ik het gevoel vervolgd, denk ik niet dat van mezelf als wit. Ik ben in plaats daarvan als de protesterende zwarten worden afgespoten door Bull Connor en zijn bemanning, of zoals Martin Luther King in de gevangenis zitten en het schrijven van brieven gevuld met verheven ideeën. Ik veracht en nu vervolgd, maar de toekomstige generaties kan me beschouwen als een held.

We hebben te maken, dan met een stereotype van zwarte achterstelling en vervolging die de afgelopen halve eeuw heeft gemaakt door niet aflatende herhaling. Boeken als 'To Kill a Mockingbird' zijn gemaakt in een Hollywood-film, die later werd uitgevoerd en herhaling op televisie. Videotape van zwarte demonstranten in het zuiden wordt teruggeslagen door valse honden of waterkanon worden verankerd, door herhaling, in het nationale bewustzijn. Dit is de branding proces aan het werk in de televisie leeftijd. Als een afbeelding of thema eindeloos wordt herhaald zonder tegenspraak wordt het een stereotype dat wordt geloofd.

Zoals in het geval van de Joden gedreven in nazi-kampen, de zuidelijke zwarte van het tijdperk Burgerrechten, en nu zwarte mensen in het algemeen, is synoniem geworden met slachtofferschap geworden. Je zal niet iedereen vandaag de dag die sympathiseert met Bull Connor te vinden of, op zijn minst, is bereid om dat toe te geven. Dit is gewoon een feit. Iedereen het erover eens dat de zwarten legitiem zijn slachtoffers. En zodra dat slachtofferschap is gevestigd, kan het worden gebruikt door andere groepen die binnen de Amerikaanse samenleving vervreemd en zien zichzelf als slachtoffers.

"Vrouwen" waren de eerste groep. Zelfs als vrouwen zijn niet numeriek een minderheid van de bevolking, kunnen ze benadeeld worden beschouwd in een maatschappij beheerst door mannen. Daarom zou hun situatie vergelijkbaar met die van zwarte mensen protesteerden tegen de segregatie in het zuiden worden beschouwd. En zo de vrouwenbeweging van de jaren 1970 volgde de Civil Rights beweging van een decennium eerder. De Civil Rights beweging gelegitimeerd beweging van deze vrouwen. Feministen hebben dus belang bij het bestendigen van het stereotype van zwarte nadeel.

Na het feminisme kwam de homobeweging voor homo's en lesbiennes. Ze vochten tegen homofobe vervolging in straight samenleving. Dan was er de American Indian Movement, op zoek naar het historische onrechtvaardigheden te herstellen. Mensen met een handicap, ook geconfronteerd met discriminatie in een maatschappij die gedomineerd wordt door valide mensen. Immigranten, vooral degenen die de Verenigde Staten illegaal uit Latijns-Amerika was gekomen, werden vervolgd door de INS. Al deze verschillende groepen waren het slachtoffer van discriminatie of vervolging in een maatschappij beheerst door andere soorten mensen. Hun politieke uitingen waren klonen van de zwarte burgerrechtenbeweging.

Als zulke bewegingen blijven ontwikkelen, meer nadruk viel op de aard van de mensen die hen onderdrukt. De mensen die zwarten onderdrukt waren voornamelijk witte mensen. De mensen die vrouwen onderdrukt waren mannen. De mensen die homo's en lesbo's onderdrukt werden direct mensen, vooral fundamentalistische christenen. De onderdrukkers werden beschouwd als "dwepers" te zijn. Dwepers waren bekrompen, ongeschoolde soorten van mensen die niet in staat te begrijpen de situatie van iemand die in tegenstelling tot zich. Ze waren de lagere klasse verliezers. Ze waren een soort persoon te worden bespot en beschimpt.

De archetypische onverdraaglijke was, wederom, een blanke die wilde zwarte mensen te houden. Blanke mannen hield de hefbomen van de macht in de Amerikaanse samenleving. Daarom, wat zou worden beschouwd als Amerika's "mainstream" maatschappij zou een "witte samenleving" worden genoemd. Whites gemaakt en beheerst het. Dat betekende dat iedereen met een klacht tegen deze maatschappij een wit gezicht zou zien. Whites werd synoniem met onderdrukking.

 

de raciale watje

De verrassende feit is dat er geen kampioenen van de witte mensen stapten voort uit deze witte machtsstructuur om mensen te verdedigen met hetzelfde ras of huidskleur als zichzelf. Misschien zijn ze ook gekocht in het stereotype van zwarte onderdrukking en de heroïsche strijd om het te overwinnen. Misschien is de "blanke leiders" zweeg om andere redenen. In ieder geval, de mythologie van de zwarte burgerrechtenbeweging bleef onbetwiste te ontwikkelen. Witte mensen, vooral de mannen, begon te worden gezien als watjes die gewoon op zou rollen en spelen dood wanneer ze geconfronteerd worden met raciale beschuldigingen.

Wie kan dit type persoon te respecteren? vrouwen zeker niet wit. Wanneer gepresenteerd met het beeld van zwakte, de meeste mensen gaan met de winnaar. Blanke vrouwen afgestemd op Oprah terwijl de rug toekeren die, vooral mannen, die probeerden hun blanke ras te verdedigen. Zulke mensen werden veracht als zwakkelingen die elk voordeel om te slagen had, maar die nu zeurde over zwarte mensen uitdagen hun positie. Ze waren verachtelijke zeurpieten en de klagers, die waren, in een woord, "bevoorrechte". Vrouwen of zwarten moesten drie keer zo hard werken om voor zover deze bevoorrechte maar zwak blanke mannen, zo werd gezegd.

Een van de strengste critici van het blanke ras ik weet is een blanke vrouw die een raciale epifanie in St. Louis had veertig jaar geleden, toen een zwart mannelijke veteraan van Vietnam ging in een tirade tegen haar goedbedoelde poging om de burgerrechten te sluiten beweging. Ze werd gevraagd over de reden waarom ze er was. Als de vrouw zelf vertelt het verhaal: "Mijn antwoord toonde al de onwetendheid van de race in Amerika, waarvan een 21 jaar oud die in staat is. Een zwarte man van mijn eigen leeftijd, lang, pezig, ex-GI net terug uit Vietnam, vrij dan gedanst op mij, zijn woede en ongeduld stekelig uit elke porie. Hij bukte zich en keek me recht in het gezicht en zei: 'Ik zal uw arm rip off en sla je met de bloedige stomp, je racist trut!' "

"Natuurlijk, als een onwetende zus-en-zo," vervolgde ze, "ik op dat moment niet kon ontwarren hoe ik was zo racistisch, of hoe ik een of andere manier alle blanke mensen vertegenwoordigd, maar ik wist dat woedende man was right-- intellectueel. Voor de rest van mijn leven heb ik dankbaar geweest om Frank S., want dat was zijn naam, voor het wijzen op, krachtig genoeg, zodat ik het niet kon negeren, mijn tekortkomingen als een lid van ons gezamenlijk eigendom menselijk ras. Bedankt meneer S., voor uw medeleven. Dankje, dankje, dankje."

Echter extreem, betekent dit incident hebben de neiging om een ??deel van de aantrekkingskracht die zwartheid heeft voor blanke mensen uit te leggen. De zwarte man is gevuld met passie. Hij is moedig. Uw typische milquetoast blanke man zou nooit durven iets zeggen als krachtig en direct als wat Frank gezegd.

Witte mensen praten vaak over opstand tegen een onrechtvaardige samenleving, maar het was zwarten, tijdens de late jaren 1960, die eigenlijk kwamen in opstand en platgebrand grote delen van onze grote steden. Het spektakel van de rellen zwarten creëerde een gevoel van angst in de blanke bevolking; en angst milder in respect. Sommige witte vrouwen kunnen ook persoonlijk worden gewekt door dit soort ruwe gedrag.

Ja, er zijn blanke mannen die in staat zijn en misschien bereid zijn om hun moed te tonen en op te lossen met betrekking tot de race. Maar waarom zouden ze? Voor een politieke of zakelijke leider te zeggen: "Ik ben er trots op dat witte" zou bijna universele kritiek uit te nodigen. Tien personen zouden aanvallen voor een ieder die een dergelijk beroep gehoor. Succesvolle mensen over het algemeen niet carrière zelfmoord te plegen.

Hierdoor is de armen ongelijk blanken die de oorzaak van de witte vooruitgang omarmen. Dat op zijn beurt versterkt het idee dat de apologeten van het blanke ras niet succesvol zijn mensen. Ze zijn "losers" die een gedoemde oorzaak steunen. De winnaars, in contrast, negeer sympathie voor hun eigen soort racistisch en kijk uit voor Number One.

Er is daarom komen te staan ??in onze samenleving een onuitgesproken maar echte minachting voor blanke mensen, vooral mannen, omdat zij geacht worden te alle voordelen hebben, maar in feite niets.

Zoals de minderheid bevolking toeneemt, wordt dit type persoon die bestemd zijn om te verliezen. De corporate marketing mensen, het herkennen van de demografische ontwikkeling, richten hun vleiende berichten naar minderheden. De blanke man is een has-been. Of hij aanvaardt dat feit sierlijk of hij wordt gezien als een zeurpiet waarvan verachtelijk zwakte bloot in zijn klagen.

 

de witte identiteit en het bewustzijn

Opnieuw kom ik terug naar de vraag hoe de Amerikaanse blanke mensen - de meerderheid van de bevolking - zou zo stevig haten en verachten zijn wit. Waarom is anti-racisme verankerd als een burgerlijke religie in Amerika? De witte anti-racisten zou natuurlijk, ontkennen dat ze blanken haten. Ze zouden zeggen dat ze een hekel aan enige blanke racisten. Zij zouden ook ontkennen dat ze zichzelf haten. En misschien hebben ze gelijk. Zij zich niet haten, omdat ze zich niet identificeren met het zijn wit.

Hoe komt het? Mensen hebben verschillende identiteiten. Ik kan een blanke en ik kan ook iemand vervreemd van "wit" samenleving. Het is heel goed mogelijk om meer te identificeren met de laatste, in welk geval ik mezelf niet zou haten als ik ging op een kruistocht tegen witte racisme. De bijzondere negatieve ervaringen die ik terwijl het leven in een grotendeels blanke maatschappij kan mijn algemene gevoel van witte opwegen tegen. Iedereen is het verlaten van het schip van het blanke ras. Niemand geeft over. De witte identiteit is iets veilig te schoppen.

Witte mensen hebben nog nooit een militante groepering geweest. Het bewustzijn van het zijn wit is vooral in reactie op het bewustzijn van zwarten en anderen die niet wit voorgedaan. Slavernij, bijvoorbeeld, was niet een instelling van raciale onderdrukking zo veel als het was een manier om dat bepaalde mensen in het verleden geld gemaakt. Het was de economische onderdrukking die in zijn praktijk, natuurlijk, blijft tot op de dag. Maar omdat de slavernij is dood en wordt universeel beschimpt, trekt critici, terwijl kritiek op de economische uitbuiters die vandaag de dag op Wall Street werken en elders is grotendeels ineffectief.

 

instellingen die anti-racisme te bevorderen

Men moet ook de kracht van de historische mythologie herkennen. De organisatoren van de Witte Privilege Conferentie beweerde dat witte privileges betekent dat "de meeste van de mensen die u of uw kinderen studeren in de geschiedenis klassen en schoolboeken zal van hetzelfde ras, geslacht of seksuele geaardheid zijn zoals je bent." What wereld hebben ze het over ?

Ja, in de 19e eeuw, de geschiedenisboeken waren vol verhalen over George Washington en Barbara Fritchie; maar dit is de 21ste eeuw. Geschiedenisboeken vertellen vandaag de verhalen van Frederick Douglass, Sojourner Truth, en Martin Luther King. Slavernij en rassendiscriminatie zijn nooit ver van het lesplan. The People's History of the United States, met de nadruk protestbewegingen van kansarme groepen, is het model van wat jonge Amerikanen van alle rassen studie vandaag. Terwijl de 19e eeuw Amerikanen dachten van George Washington als een nationale leider in plaats van een witte man, vandaag helden uit de geschiedenis veronderstellen expliciet raciale rollen.

Het kan zijn dat we niet onze nationale leiders, prominente bedrijfsleiders, of anderen in verband met de machtsstructuur van de Amerikaanse samenleving te bestuderen, want dit is een samenleving in verval. Zestig jaar geleden, toen ik een jongen was, de Verenigde Staten was opgaande lijn in de wereld. We wilden natuurlijk om te leren over de mensen die Amerika zo'n groot land gemaakt. Thomas Edison was een van hen. Abraham Lincoln was een andere. Vandaag, echter, het verhaal van Amerika's grootheid is niet meer overtuigend. De burgerrechtenbeweging triomfeerde politiek zodat mensen meer willen identificeren. Mensen willen om te gaan met de winnaar. Ze willen op de goede kant van de geschiedenis.

Men dient zich te realiseren, ook dat de Amerikaanse samenleving is een samenleving gebouwd op de sociale en economische concurrentie. Ons onderwijssysteem bevat een impliciete belofte dat individuen die de volledige set van cursussen een diploma te voltooien en krijgen meer succesvol zal zijn in een carrière dan degenen die dat niet doen. We gaan naar school niet omwille van leren maar bij een hogere klasse in de maatschappij. Helaas voor de gelovigen in dit systeem, gaan naar de universiteit is geen garantie voor de sociaal-economische succes. Er zijn veel afgestudeerden met middelmatige banen en grote studieleningen hoeft te worden terugbetaald.

Ik noem deze mensen 'ontwikkelde proletariërs ". Het zijn mensen met aspiraties om maatschappelijke positie, die achter in de carrière competitie zijn gevallen. Veel van dergelijke personen omarmen de anti-racistische oorzaak. Ze hebben geen identiteit met witte samenleving, omdat deze samenleving heeft in de steek laten. Integendeel, ze identificeren met anderen die, zoals zijzelf, zich bevinden op de rand van de samenleving, economisch en sociaal gemarginaliseerd. Het zwarte ras is stereotypically benadeeld. Daarom zijn deze gemarginaliseerde witte personen zien zichzelf als wezen als zwarten. Dat een deel van hun eigen identiteit opweegt tegen huidskleur.

Op hetzelfde moment, omdat ze zijn afgestudeerd aan de universiteit, deze opgeleide proletariërs zien zichzelf als zijnde cultureel of moreel superieur aan anderen in de samenleving, ongeacht de economische prestatie. Ze hebben een zekere adel. Aristocraten zijn geen geld-rooien, zelfzuchtige types, maar personen die, als verlicht, heb sympathie voor degenen die in de lagere klassen. Witte mensen die onderdrukte zwarten helpen passen die rol. Ze superieur op grond van het in staat zijn anderen te helpen ook als zij zelf hulp nodig.

Dit idee van het helpen van anderen is ook ingebed in de christelijke religie. Om gered te worden, moet men sterven aan zichzelf en worden geboren om een ??hoger doel. Christenen geloven dat alle mensen zondaars zijn nodig heil in de handen van de gemeente. De kerk is afhankelijk van donaties om zichzelf financieel te ondersteunen. Dit is een precaire situatie. Als de mensen niet geloven in een hoger doel dan zijzelf, kan schenkingen aan de kerk slinken of ophouden.

Daarom is het nuttig schuldgevoel in mensen. In de wereld van vandaag, is het handig om een ??gevoel van raciale schuld te creëren. De kerk heeft zich gepositioneerd als een voorvechter van sociale rechtvaardigheid. Mensen, vooral blanken, die zich persoonlijk onwaardig zullen eerder geneigd zijn om te doneren aan de kerk te voelen. Het geld zal gaan naar een hoger doel dan zijzelf. De strijd tegen het witte racisme maakt ook de kerk meer relevant zijn voor de wereld van vandaag. Echter, dit is een herder leidt zijn kudde over een klif.

Een ander bolwerk van de anti-racistische oorzaak is het hoger onderwijs. Zijn situatie, ook financieel precair. Als jongeren niet langer te geloven dat een hbo-opleiding was het ticket naar een succesvolle carrière, kunnen zij of hun ouders besluiten het was niet de moeite waard de $ 30.000 tot $ 40.000 per jaar naar de universiteit cursussen te volgen. Nogmaals, het helpt om een ??gevoel van schuld te creëren. White studenten, nog steeds in de meerderheid, moet ongerust over de concurrentie aan met personen van andere rassen wordt gezet te voelen.

Het concept van de "witte privileges" doet de truc. Het vertelt jonge blanke mensen die ze in wezen bevoorrecht, wat betekent dat wat ze nu hebben is niet te wijten aan hun eigen verdiensten of prestatie, maar om een ??inherent voordeel dat ze in het zijn wit. Ze moeten weten dat ze zwak en hun raciale voordelen zullen binnenkort ophouden.

Daarom moeten ze witheid cursussen om te leren over deze verborgen dreiging te nemen en meer in staat om te gaan met de multiraciale, multiculturele samenleving, die in de toekomst zullen ontstaan. Het gevoel van witte angst en schuld verzwakt de zelf-verdediging dat mensen normaal gesproken zou hebben als consumenten van educatieve diensten.

Samengevat, is in de strijd tegen racisme in een samenleving die nadrukkelijk rassendiscriminatie heeft verboden vooral gericht op de elite instellingen zoals religie en het hoger onderwijs die staan ??om iets institutioneel winnen door te kiezen voor deze oorzaak.

De oorzaak is ook omarmd door economische instellingen als gevolg van de anti-discriminatiewetgeving van de samenleving. Werkgevers die bang zijn aangeklaagd voor racistische (of geslacht) discriminatie op zich de last van de politie hun werknemers voor het gedrag van die zouden kunnen resulteren in dure rechtszaken te nemen. De politici die deze wetten ontsnappen aan de verantwoordelijkheid voor de handhaving van wat in essentie neerkomt op het beheersen van mensen persoonlijke opvattingen en gedachten. Anderen zijn nodig om het vuile werk te doen.

 

ten slotte

Ik zeg nogmaals dat de discussie van ras vandaag weinig te maken met de werkelijke relaties tussen personen van verschillende rassen kan hebben. De strijd tegen de witte racisme is nu plaats vooral onder blanken. Het is legitiem voor afwijkende nu blanken zich te organiseren om hun belangen te bevorderen als een groep, zelfs als het is legitiem voor zwarte mensen en anderen te organiseren. Whites alleen al zou beslissen over de kwestie van de witte identiteit. Er zijn natuurlijk ook, identiteit belangen die mensen van alle rassen, het mens, samen.

Politieke correctheid vertegenwoordigt sombere voorspellingen van George Orwell's uitkomen. De demonisering en de weigering om te bespreken dat kenmerkt de huidige "discussie" van ras is zeer demoraliserend. Dit soort discussies doet weinig tot zwart vooruitgang te helpen, maar in plaats daarvan is kenmerkend voor een samenleving in verval.

Blanken, evenals zwarten en andere mensen nodig hebben om zich te bevrijden van de invloed van roofzuchtige instellingen (onderwijs en religieus), die hun raciale zelf trots te vernietigen om macht, invloed en rijkdom te krijgen. Om bij de ideologische rot achter de anti-racistische orthodoxie zou een goede eerste stap op weg naar nationale herstel. Als individuen opgelegd schuld kan verstoten en denken goed van zichzelf, zal de maatschappij zelf gezond te worden.

 

   naar: filosofische en analytische geschriften

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.billmcgaughey.com/whiteprivilegek.html