BillMcGaughey.com

Waarschuwing: Dit is een automatische vertaling van de machine. Er kunnen onjuistheden of onvolledigheden.

ga naar: hoofdpagina

 

Crossing Paths met Prince, de Rock Star
Een maand geleden, in de ochtend van donderdag 21 april, 2016, draaide ik op mijn autoradio in Minneapolis en hoorde het nieuws dat de wereldberoemde rockster Prince was gestorven. Na in de uren en dagen, was er een uitstorting van verdriet, niet alleen in de Twin Cities, maar over de hele wereld.

Mensen stroomden naar First Avenue, het entertainment center, dat het toneel van Prince's iconische film, 'Purple Rain' was. Ze verzamelden zich op de stoep in de buurt van de ster die geschilderd was op een muur (samen met tientallen anderen) met de naam van de prins. Die avond, First Avenue Werd de plaats van een all-night concert ter ere van de late rockster. Hun Anderen hulde aan de Prins op Paisley Park in Chanhassen (twintig mijl naar het zuidwesten van First Avenue) waar zijn lijk was gevonden in een lift.

De Minneapolis-St. Paul grootstedelijk gebied, de dertien grootste in de Verenigde Staten, heeft een bevolking van meer dan drie miljoen personen. Daarom is het onwaarschijnlijk dat ik, zelfs als een 50-jarige inwoner van deze gemeenschap, zou persoonlijk ondervonden Prince, vooral als een blanke man van een vorige generatie. Maar ik heb; en dit is het verhaal.

Ik was vooral het leven in de St. Paul gebied in de jaren 1970 en 1980 toen prins opgroeide en begon zijn muzikale carrière. Ik verhuisde naar Minneapolis in het begin van 1990. Op een avond in de herfst van 1985 toen ik terug naar mijn St. Paul verblijf na een dag werken, zat ik naast een jonge zwarte vrouw op de bus. We getroffen om een ??gesprek. Het gebeurde dat deze vrouw, Linda L., woonde om de hoek van me, een appartement delen met een andere vrouw. Een maand of wat later, Linda kwam op mijn deur. Er was een brand in haar woonplaats geweest en ze was dakloos. En dus voor een paar maanden, Linda bleef bij mij.

Het bleek dat Linda was een aspirant-muzikant uit Illinois die naar de Twin Cities gekomen was niet alleen omdat haar moeder woonde hier, maar ook omdat ze wilde om verbinding te maken met prins en zijn muzikale entourage. Als zangeres had ze een amateur talentenjacht op First Avenue gewonnen. Maar binnenste cirkel prins was moeilijk te kraken.

In december 1985, Linda verplaatst naar St. Louis te zijn met een oude jongen vriend, Ern, die spoedig stierf. Daarna verhuisde ze naar Denver, er wonen voor een paar jaar. We verbleven in contact. In het begin van december 1990, Linda kwam kort terug naar de Twin Cities om haar moeder te bezoeken. Ook had ze een band met drummer Prince's. Hij had geregeld voor haar om te bezoeken Paisley Park.

Ik reed naar Linda Paisley Park. Het was de eerste keer dat ik naar Chanhassen was geweest. Linda zei dat ze zou proberen om me toegelaten tot complexe Prince's. Nadat ze haar af bij de deur, moet ik wachten in de auto voor twintig minuten of zo en dan terug. Het beveiligingspersoneel ondervraagd me intens toen ik kwam bij de deur. Toen verscheen Linda. "Hallo, Bill, 'zei ze, en het beveiligingspersoneel dacht dat ik had een legitieme reden om daar te zijn. Ik werd toegelaten zonder verdere Top moeilijkheden.

Onmiddellijk Ik herkende Prins, die sprak met een langere man, waarschijnlijk zijn broer, in een kleine kamer in de buurt van de hal. Ik sprak een paar woorden met hem en schudden elkaar de hand. Daarna verhuisde ik naar een grotere ruimte waar drankjes geserveerd waren. Ik bracht een groot deel van de avond praten met een man van middelbare leeftijd, die bleek te Prince's vader te zijn. Na een uur of zo, Linda en ik terug naar Minneapolis.

Dit was een van de slechts twee momenten dat ik prins zag in persoon. De andere keer, enkele jaren later, toen ik toevallig een nachtclub in het centrum van Minneapolis genaamd "Pacific Club" te bezoeken na het oefenen met een zanggroep. Prince, in volle jurk ornaat, stond bij de deur. Ik kon alleen maar oud op hem in verwondering. Plotseling, Prince geschroefd voor de deur en klom in een limousine op de straat. Ik herkende een aantal van dezelfde mensen als de beveiliging die aan Paisley Park. Maar natuurlijk had ik mijn kansen voor een andere betekenisvolle ontmoeting met Prins geblazen.

Jaren gingen voorbij. Linda verhuisd van Denver naar Las Vegas waar ze nam cursussen om haar Ph.D. verkrijgen en uitgegroeid tot een college professor aan UNLV. Ze trouwde met een man, Rick, die een computer specialist was. We wisselden kerstkaarten per jaar. Ik kort ontmoet Linda en haar man in Las Vegas toen ik bezocht Die stad met mijn vrouw en stiefdochter rond 2008. Ze zag er zo jong en levendig als altijd.

In de tussentijd had ik een vier-plex in de buurt Harrison van Minneapolis aan de overkant van het appartementencomplex waar ik na het verlaten van St. was verhuisd gekocht Paul. Ik later kocht mijn eigen appartement gebouw en vervolgens een veroordeelde duplex aan de overkant. Dus ik begon aan een belang in deze buurt te verwerven.

In de loop der jaren, informatie over de vroege jaren Prince's begon te ontstaan. Hij kwam uit een gebroken gezin, wonen in verschillende huizen in het noorden van Minneapolis voor een korte periode van tijd. Een daarvan was Harrison. Ik denk dat het was het huis aan de westkant van Newton Avenue North grenzend Olson snelweg. Mijn informatie is dat halfzus Prince's er nog steeds woont. Dit is ongeveer zes blokken van waar ik nu woon. Maar prins woonde ook ten noorden van Olson snelweg en misschien ten westen van Penn Avenue. Hij woonde in verschillende plaatsen in dit deel van de stad.

Daarom, hoewel de meeste nieuwsberichten verbinden hem met het Bryant Junior High en Central High School in het zuiden van Minneapolis, Prince's jeugd wortels waren echt in het noorden van Minneapolis. Maar leiders van de gemeenschap in dat deel van de stad lijken niet geïnteresseerd in deze. Hun raciale slachtofferschap is spel en Prince's superster carrière past niet in het verhaal.

Kortom, we hebben persoonlijk contact met Prins piekte vijfentwintig jaar geleden. Ironisch genoeg, heb ik vaak naar Chanhassen komen in de tussenliggende jaren, niet te Paisley Park bezoeken, maar om de maandelijkse religieuze diensten bij te wonen bij de Tempel van Eck (Eckankar) Welke is ook op de snelweg 5, een mijl dichter bij Minneapolis dan Paisley Park. Prince zelf werd een lid van Jehovah's Getuigen. Dus onze religieuze wegen nooit gekruist.

In al die jaren sinds 1990 bezocht ik Paisley Park slechts een keer toen een groep mensen van Eckankar woonden een muzikaal optreden zetten voor de gemeenschap. Prince zelf deed dat niet naar het evenement. Hij was toen "The Artist voorheen bekend als Prince." Personen die het bijwonen van de voorstelling kregen gratis geluidsbanden muziek die Prince, The Artist, werd vervolgens in ontwikkeling.

Net als vele anderen, ik verteerd het nieuws meldt dat Prince's vliegtuig van Atlanta naar de Twin Cities een noodlanding in Moline, Illinois, een week voor de dood van prins had gemaakt. Hij had de medische zorg daar ontvangen Welke zou zijn leven hebben gered. Dan hosted Prince nog een community evenement in Paisley Park in het weekend van 16 april en 17. Hij had gekocht verslagen in winkels in Minneapolis. Hij had gezien rijden op een fiets. Prince leek te zijn in een goed humeur. Zijn gezondheid was blijkbaar aan de beterende hand. Toen kwam plotseling het verslag van zijn dood.

Tijdens de afgelopen maand, heeft Prins vaak in het nieuws geweest, zowel lokaal als nationaal. types rechtshandhaving zwermen boven Paisley Park, op zoek naar bewijs voor drugsgebruik of andere misstanden. Achterdocht is gericht op een dokter uit Californië en andere in verband met Noord-Memorial Hospital.

Mijn gedachten natuurlijk draaide zich naar Linda, die mij die vele jaren geleden had voorgesteld aan prins. Ik stuurde haar een zondag supplement in de krant Star Tribune gewijd aan de prins. We spraken aan de telefoon meerdere malen. Maar het was onze laatste telefoongesprek Dat leverde een bom.

Linda Dat zei dat er sprake was van nieuwsberichten Dat een medewerker van prins genaamd Kirk Johnson werd onderzocht op mogelijke misstanden met betrekking tot drugs. Dit was Prince's "drummer" - Linda's contact met hem die vele jaren geleden. Maar, zoals de recente rapporten blijkt, was hij ook veel meer, zowel voor Linda en Prince.

 

***** *** ***** *** ***** *** *****

Postscriptum Mijn real-estate verbindingen naar Prince

Het bovenstaande verhaal centreert op Linda Lockett, die in december 1990 regelde voor mij om prins te ontmoeten in zijn Paisley Park complex. Ze is ook een verbinding met Kirk Johnson, Prince's beste vriend, die manager van Paisley Park was op het moment van zijn dood.

Maar ik heb ook een verbinding met Prince door middel van real-estate faciliteiten die een rol hebben gespeeld in onze respectieve leven. Ik noem twee: (1) het station Greyhound in Minneapolis dat First Avenue en (2) de wijk in het noorden van Minneapolis werd waar Prins's vader ooit woonde en waar ik blijven leven.

1. In de eerste week van januari 1965, nam ik een Greyhound bus van New York City naar Minneapolis, Minnesota, met de bedoeling om er te wonen. Het was een noodlottige beslissing. Nu 75 jaar, heb ik het grootste deel van mijn leven in Minnesota doorgebracht en ik ben er nog steeds.

De bus van New York door middel van Chicago aangekomen bij het Greyhound station in het centrum van Minneapolis, op 1st Avenue, een aantal blokken verwijderd van het YMCA op de 9e Street, waar ik was een inwoner voor mijn eerste twee maanden in Minnesota. Ik kan wel of niet ooit een voet in de Greyhound station weer sinds mijn aankomst in de stad. Echter, de Twin Cities gebied mijn thuis bleef voor meer dan 50 jaar.

In 1968 - drie jaar na mijn aankomst - de Minneapolis Greyhound station verhuisd naar een nieuwe locatie. Allan Fingerhut, uit een vooraanstaande familie merchandising, kocht de faciliteit en omgebouwd tot een evenementencentrum bekend als The Depot, die in april 1970 geopend Later werd bekend als First Avenue en 7th Street Entry.

Als jonge entertainer, prins vaak uitgevoerd op de club in het centrum van Minneapolis bekend als "First Avenue". Het was hier dat, in 1984, de iconische film, "Purple Rain", werd gemaakt. naam en reputatie Prince's zijn onuitwisbaar verbonden aan First Avenue waarvan de buitenafmetingen displays sterren met de namen van prominente musici die daar had verricht. Prince's ster, nu goud geschilderd, is opvallend geplaatst in de buurt van de voordeur.

 Hoewel Prince woonde en werkte in Chanhassen, Minnesota, voor het grootste deel van zijn leven, zijn familie wortels liggen in het noorden van Minneapolis. Prins en zijn zus, týka, woonde in verschillende plaatsen niet ver van waar ik nu woon (in 1702 Glenwood Avenue) in hun jongere dagen.

Prince's ouders, Mattie Della Shaw en John Lewis Nelson, woonde op 915 Logan Avenue North in Minneapolis 1958-1965 in de eerste zeven levensjaren Prince's. 915 Logan Avenue is noord een blok ten westen van Knox (waar ik nu woon) en een en een halve blokken ten noorden van Olson snelweg, of ongeveer zes blokken van mijn huidige huis.

In maart 1965 verhuisde het gezin naar een nieuw aangeschafte huis op 2620 8th Avenue North. Dit is is een blok ten noorden van Olson de snelweg en op 5 blokken ten westen van Penn, of ongeveer elf blokken van mijn huis. (Olson snelweg is drie blokken ten noorden van mij. Penn Avenue is zes blokken ten westen.)

Prince's vader ook een huis heeft gekocht bij 539 Newton Avenue noorden waar Prins woonde voor een tijd. Dit is drie blokken ten westen van mij en drie blokken ten noorden.

Dingen beginnen te interessant (vanuit mijn oogpunt) na de Prince's ouders scheidden in september 1967. Prince's vader verhuisde naar een flatgebouw in 1707 Glenwood Avenue North (unit 105) in 1970 en bleef daar tot 1972. De vader, John Lewis Nelson, dan kocht een huis bij 539 Newton Avenue North waar hij woonde tot het midden van de jaren 1980. Tegen die tijd, had prins een superster, met het hoofdkantoor in Chanhassen worden. Prince's vader dan verhuisd naar de voormalige huis van zijn zoon in Chanhassen waar hij woonde tot aan zijn dood in 2001.

Maar laten we focussen op de periode van 1970 (toen prins was 12 jaar oud) tot het midden van de jaren 1980.

Prince's vader, John Lewis Nelson, leefde twee jaar, 1970-1972, in een flatgebouw in 1707 Glenwood Avenue in eenheid 105. Ik momenteel bezit een kleiner appartement gebouw direct tegenover dit bij 1708 Glenwood. Ik heb ook een duplex bij 1715 Glenwood Avenue, die op de kavel onmiddellijk ten westen van het appartementencomplex waar Prins's vader ooit woonde. In feite heb ik ook gebruikt om de eigenaar van het braakliggend terrein direct ten oosten van dat appartement gebouw, maar verkocht het enkele jaren geleden. In ieder geval, mijn heden en verleden real-estate bedrijven omringen de plek waar Prins's vader woonde twee jaar in de vroege jaren 1970.

Prince's vader woonde gedurende ten minste tien jaar, te beginnen in 1972 of 1973, 539 Newton Avenue North in Minneapolis. Vroeger was ik een paar keer per week joggen om het statuut van de voormalige gouverneur Floyd B Olson, op Olson snelweg in de buurt van Penn dat is minder dan een blok van de Prins van de vader van de voormalige woning. Prince zelf ofwel woonde daar of vaak bezocht zijn vader aan de Newton Avenue huis. Zijn Wikipedia biografie zegt dat prins pendelde tussen leven met zijn vader en met zijn moeder (op 2620 8th Avenue Noord) voordat hij in het huis van de buren genaamd Anderson wiens zoon Prince's goede vriend Andre Cymone.

In ieder geval, Prince's vader woonde in de buurt Harrison van Minneapolis (waar ik nu woon) vanaf het moment dat prins was 12 jaar oud, totdat hij in zijn vroege of midden twintig was. Dit was een vormende periode in de muzikale carrière Prins. Zijn coming-out als performer vond plaats in het Capri theater in Minneapolis op 5 januari en 6, 1979. Daarom, terwijl Paisley Park in Chanhassen de focus van Prince verering kunnen zijn, moeten ten noorden Minneapolis niet worden vergeten.

Het volgende is genomen uit een blog van Jay Gabler geschreven voor Minnesota publieke radio. Gepubliceerd in september 2016, het onthult bepaalde gegevens over Prince's vroege leven, dat is hier van belang:

"Prince's ouders, Mattie Della Shaw en John Lewis Nelson, gehuwd 31 augustus 1957 in Northwood, Iowa. Prince zelf werd geboren in het Mount Sinai Hospital in Minneapolis op 7 juni 1958.

Toen prins werd geboren, zijn ouders woonde in 2201 5th Ave. S., Apt. 203 slechts een paar blokken van het ziekenhuis. Op oudejaarsavond 1958, toen prins nog een baby was, verhuisden zijn ouders naar 915 Logan Ave. N. Het gezin woonde hier toen Prince's zus týka werd geboren op 18 mei 1960.

Op 25 maart 1965 - toen prins zeven jaar oud was - gekocht zijn ouders een huis in 2620 8ste Ave. N. Ze behield eigendom van de Logan Avenue huis. Het huwelijk tussen John en Mattie liet afweten, en Mattie scheiding aanvroeg in september 1967. De echtscheiding gaf Mattie eigendom van de Logan huis.

In 1970, Mattie hertrouwde, met een man genaamd Hayward Baker, en die paar blijven wonen op 8 Ave. N. Het lijkt hier op de 8e Ave., dan, waar Prins voornamelijk woonde van 1965 tot ten minste 1970. Dit is waarschijnlijk de werkelijke huis waar prins een serieuze interesse in muziek nam en begon liedjes op de piano van zijn vader te schrijven voor het eerst, en waar hij was in staat om het instrument nog vrij nadat zijn vader verhuisde uit te spelen.

Van 1970 tot 1972 werd Prince's vader opgenomen in de stad die in het leven in 1707 Glenwood Ave., Apt. 105. In interviews, Prince sprak over oneens met zijn nieuwe stiefvader - Hayward - en vragen om live te gaan met zijn vader. André Cymone, die Prince in de vroege jaren 1970 bevriend, heeft herinneringen aan Prince gaan naar het appartement van zijn vader.

Prince's ouderlijk huis, waar hij zijn eerste liedje schreef 'Funk Machine,' was bij 539 Newton Avenue North in Minneapolis. In 1972, het Barbergs verkocht dit huis naar Prince's vader. André Cymone herinnert zich ook opknoping uit met Prins hier en John woonde hier tot het midden van de jaren 1980 - toen prins, tegen die tijd een superster, een upgrade van zijn paarse Lakeside huis in Chanhassen om een ??grotere Chanhassen huis en liet zijn vader te verplaatsen naar de paarse huis.

John Nelson overleed in 2001. Op het moment van overlijden prins, bezat hij de Newton Avenue huis, en zijn zus týka heeft vermeld dat huis als haar adres in successie registers zijn neergelegd. "

 

ga naar: hoofdpagina

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans  

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turks - Pools

 
Copyright 2016 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.billmcgaughey.com/princek.html