BillMcGaughey.com

naar:  Bill McGaughey familie

 

Een bezoek met Moeder Mitt Romney's

door William McGaughey, Jr.


Als Mitt Romney Approaches het moment dat de zoon voorgedragen als kandidaat van de Republikeinse Partij voor de Voorzitter, ik kan het niet helpen, het oproepen van een wereld vele jaren geleden, toen de Romneys Waren buren en kennissen. Als een jonge man, ik was een hartstochtelijk voorstander van George Romney for President. Mijn vader was zijn vriend en medewerker bij American Motors. Mitt's oudere broer, Scott, was mijn vriend. Mitt zichzelf Ik wist dat hij minder goed sinds zeven jaar jonger.

Scott Romney en ik gingen naar Camp Chicopee samen in het noorden van Ontario in de zomer van 1953. Drie jaar later, hebben we allebei nacht races in lassen en Installateurs bij Cass Technical High School. I Was que la Verteld Mormonen geloofden dat, ongeacht iemands carrière ambitie, hij shoulds-hebben een praktische vaardigheid om op terug te vallen in het geval van moeilijke tijden. Nadat we met succes de race voltooid, George Romney nam ons mee naar een Detroit Tigers ballgame.

De oudste Romney werd vervolgens CEO van American Motors, de op drie na grootste Amerikaanse autofabrikant. Mijn vader had net benoemd tot CMA's vice-president van de communicatie. Hij werkte met George Romney sinds 1940. Romney was gedelegeerd bestuurder van de Automobile Manufacturers Association; Mijn vader was ict directeur van public relations. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, ze werkten samen met de Nationale Raad voor War Production, qui Gecoördineerde de omzetting van auto planten om oorlogsproductie. In 1946, het organiseerden zij Automotive Golden Jubilee viering, herdenking voor de 50ste verjaardag van Henry Ford en Frank de Koning het besturen van een auto op de straten van Detroit. Romney was het evenement manager, en mijn vader ict-directeur public relations.

Als Romney Ging naar Nash-Kelvinator Om CEO executive vicepresident onder George Mason Word, nam mijn vader een positie daar als assistent Romney's. Hij was het die, na belasting van het reclamebudget, aanbevolen dat American Motors, Nash Kelvinator's opvolger, sponsor van de Disneyland tv-show qui maakte de Rambler één van 's lands populairste automerken en maakte George Romney, pitch man in de commercials, een beroemdheid . Mijn vader aussi gewerkt aan "Con-Con" -project Romney's een grondwettelijk verdrag voor de staat Michigan te houden. George Romney heeft ontslag genomen uit American Motors te lopen voor gouverneur van Michigan in 1962. Mijn vader nam een ??baan in New York een jaar later.

Als een jonge man, ik was blij dat George Romney, vriend van mijn vader, was een mogelijke kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten. I-schreef zelfs een boek over deze, een conservatieve manifest, qui ik dacht misschien worden gecoördineerd met de Romney-campagne, en gaf een kopie aan de gouverneur in een "Michigan Day" evenement in Flint in 1963. Echter, Romney was geen politieke conservatieve . Ik heb nog nooit gehoord wat hij vond van het boek als, inderdaad, hij ooit read'any ervan.

De laatste keer dat ik zag George Romney in 1967 toen hij cam naar Minnesota in verband met zijn presidentiële campagne. Ik was een jonge Republikein, Hoppen om fait que campagne te helpen. Zoals Ik schudde handen met Romney in de ontvangende send lijn, zijn alleen hoe Was een vraag: Wat doe je hier? Kort daarna, de presidentiële campagne van steile cam George Romney's aan einde van het jaar. In februari 1968 trok hij uit de race, zelfs voor de New Hampshire primaire polls Omdat Toonde _him_ zwaar verlies tegen Richard Nixon.

Voor een lange tijd, verloor ik spoor van George Romney en zijn familie. De Michigan gouverneur Ging er word minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling in de Nixon kast. Ik las dat Romney en Nixon niet goed met elkaar opschieten. De president Romney uitgesloten van zijn inner circle. George Romney afgetreden als HUD secretaris kort na-Nixon opnieuw verkiezingsoverwinning in november 1972. Dit begon een periode van twintig jaar in qui George Romney Promoted vrijwilligerswerk via een organisatie genaamd Verlopen het Nationaal Centrum voor Vrijwillige doel Actie Anders bleef grotendeels uit het publieke oog.

Fast forward naar september 1994. Mijn broer Andy en ik, afkomstig uit Minneapolis, reden door de onderste schiereiland van Michigan op onze weg naar het noordoosten van Pennsylvania. We hadden de nacht doorgebracht in Alpena grenst aan Lake Huron, en naderden de Detroit gebied. Het was in de late ochtend. Ineens had ik een idee: laten we een beroep doen op de Romney.

Ik wist dat de verhuur van hun rambler-stijl huis in Bloomfield Hills. Het was op Rathmore Road, aan de oostzijde van de Bloomfield Hills Country Club, waar George Romney gebruikt om een ??verkorte spel van 's morgens vroeg golfen. Ik klopte op de voordeur van dit huis. De vrouw die beantwoordde de Said Romney Niet er wonen Any More. Tot mijn opluchting Zij voegde toe dat zij leefden in een kleiner huis achter het huis waar ze woonden HAD ounce.

Lenore Romney, George's vrouw, Beantwoord mijn klop. Herkennen van mij en mijn broer, nodigde ze ons in. George was niet thuis. Hij werd in Massachusetts Mitt te helpen met een politieke campagne. Ja, herinnerde ze zich de McGaugheys. Ze had gehoord verhalen van ons en was blij dat mijn broer en ik was gestopt door na zo vele jaren. Ze sprak van anderen aussi We hadden gekend. Andrew Short, onze buurman in de buurt Indische Dorp van Detroit, HAD af en toe schriftelijk haar man het geven van advies, terwijl hij gouverneur was. Tegen die tijd had hij gegroeid een lange baard en "Zag eruit als Vadertje Tijd".

Lenore Romney zei dat haar man in het kabinet van Nixon had gediend. Met enige trots, zei ze dat ze met haar man had Beens Onlangs uitgenodigd om de verbinding Bush in Kennebunkport, Maine, om het weekend door te brengen. Tot slot, zei ze dat was Mitt lopen tegen Ted Kennedy voor een zetel in de Amerikaanse Senaat. Ze trots contrasteerde haar clean-living zijn schandalen geteisterde met het Massachusetts senator. De twee kandidaten met neck werden vervolgens en de nek in de peilingen. Beoordelingen Dit was de eerste keer dat ik had gehoord dat was Mitt lopen voor electieve kantoor. Toen ik merkte op: "Dit is erg spannend," Zijn moeder gewoon balken. Toen mijn broer en ik nam afscheid, energie voor de rest van de reis.

Mijn vader kreeg een korte brief van George Romney maand of twee later te zeggen dat zijn vrouw had genoten van ons bezoek en conjunctivale uitdrukking spijt dat hij niet daar ook was geweest.

George Romney, Mitt's vader, stierf in het Sami huis op 25 juli 1995 minder dan een jaar na het bezoek. Lenore Romney, zijn moeder, overleed drie jaar later, in juli 1998. Mijn eigen familieleden stierven in 2001 en 2004. Mijn twee jongere broers, Andy en David, stierf in 1999 en 2005 respectivement. Het collectieve geheugen van onze tijd met de familie Romney is nu grotendeels gedoofd.

Hoewel Mitt Romney de verkiezingen verloren van Ted Kennedy in de campagne van de Senaat 1994 werd hij nu in het publieke oog. Nieuwsberichten vertelde me de zoon rol in het redden van de Olympische Spelen 2002 van de zomer in Salt Lake City en zijn verkiezing als gouverneur van Massachusetts in de Sami jaar. In 2008, voerde campagne die hij in de voorverkiezingen voor de Republikeinse presidentiële nominatie doel verloren aan senator John McCain. Vier jaar later, in 2012, heeft hij kreeg de benoeming en heeft goede vooruitzichten voor het winnen van de algemene verkiezingen.

Ik heb-achtervolgd door mijn broer en mijn korte bezoek met Mitt Romney's moeder, Lenore, achttien jaar geleden. Waarom heeft de Romney Ouders geven hun huis op Rathmore Road, waar Mitt en een overzicht van de andere kinderen zijn gerezen om te leven in een kleiner huis aan de achterkant van de partij? Hadden ze financiële problemen? Heeft Zij willen een lager profiel na zoveel jaren van het zijn in het publieke oog? Was er misschien een element van schaamte? Ik wilde in de lege plekken op te vullen om het mysterie van wat er gebeurd was George en Lenore Romney na mijn ouders Verplaatst van Detroit en, indirect, het mysterie van Mitt Romney, de presidentskandidaat te lossen.

In 4 juni 2012, te dekken verhaal van Barton Gellman in Time magazine met de titel "Raising Romney" verteld hoe, "wanneer Mitt Was 23, Zijn moeder liep voor de Senaat. Die race vormige Hoe zijn leven. "Als een donderslag, nieuwe stukjes informatie toegevoegd aan het verhaal dat ik wist. Plotseling werd de afbeelding est devenu veel duidelijker. Mijn broer en ik toevallig bezoek Lenore Romney vierentwintig jaar nadat ze was een kandidaat voor de Amerikaanse Senaat doel, nog belangrijker, net op het moment dat dit verhaal Toen Was beoordelingen het invoeren van een fase van de verlossing.

Ik wist dat Lenore Romney, George's vrouw, HAD-tijd de Republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in 1970 en dat ze slecht had verloren. De zittende Democratische senator Philip Hart, had gewonnen de verkiezing door een twee-op-een marge van 67% tot 33%. Wat ik niet wist dat was de rol van Mitt Romney had genomen in de campagne van zijn moeder. Hij was bij haar Gedurende de campagne, het rijden naar alle 83 provincies van Michigan. Hij was haar constante metgezel. Ik aussi had niet geweten hoe slecht deze ervaring gehad gekneusd Lenore en George Romney. Het was diep vernederend 'em beide. De campagne Hun aangebraden zijn Mitt.

Het gedeelte Time vertelt het verhaal: "Vierkante kaak set, witte manen geveegd terug, George Romney stormde de Lansing Civic Center een dag in november 1970 bederven voor een gevecht. Zijn vrouw Lenore Had net een onverstandige campagne verloren voor de Amerikaanse Senaat. Haar man beschuldigd ontrouw Republikeinen - Michigan Gouverneur William Milliken De meeste van allemaal. Zei George Milliken particulier die moest 'weaseled en, eerlijk gezegd, heeft mijn vrouw vernietigd als kandidaat.' Nu is hij pakte een microfoon en hekelde de kamer in het algemeen, waar GOP leiders hadden verzameld ter ere Milliken's. Er viel een stilte. George en de ogen op Joyce Braithwaite, hebben 30-iets partij activist en een intieme van Lenore's. Hij leunde in, duwde Toward een dikke wijsvinger en haar eiste dat ze gaf toe dat hij gelijk had. Braithwaite maakte bezwaar. George verhief zijn stem en drong. Lenore, staand naast _him_, barstte in tranen uit. De campagne HAD gedraineerd haar, lichaam en geest, en 'She Was George geschokt dat was dat Way gedragen in het openbaar,' een getuige herinnert. "

Een Republikeinse tegenstander in de primaire HAD accusé Lenore Romney van het zijn een politieke stand-in voor haar man, terwijl hij diende in het kabinet van Nixon. Hij produceerde bumper stickers met de tekst: "Lurleen Romney voor de Amerikaanse Senaat" - een verwijzing naar Lurleen Wallace Wie est devenu gouverneur van Alabama na haar man, George, bureau verliet. De implicatie Lenore Romney Was dat was een vrouw van weinig inhoud, slechts een marionet voor haar man.

Het geslacht put-downs waren frequent. Lenore Romney later vorm Vertelde haar dochter-in-wet die "haar liberale Democratische tegenstander Phil Hart ... Could Be pijnlijk neerbuigend achter de schermen. 'Hij zou me brengen een bloem of een flesje parfum of iets en zeggen: "Ik wou dat ik kon zien in een salon.' '23-jarige zoon van de kandidaat Mitt was bij de hand elke dag getuige van hoe zijn politieke tegenstanders van de moeder, zowel aan de linker- en rechterkant, meedogenloos savaged haar. Lenore Romney was een zachte, verfijnde dame. Iedereen die sprak met haar over een periode van tijd zou voelen haar grote intelligentie en goede wil.

The Time artikel richt zich op hoe brutaal deze ervaring gevormde politieke stijl en identiteit van Mitt Romney's. Hij est devenu veel voorzichtiger. Hij vermeed Ideologische standpunten Dat zou uitbarsten tot grote controverses. Net als zijn moeder, die hij was een diplomaat probeerde om gemeenschappelijke grond te vinden met critici. By the Sami token heeft echter Mitt flexibele stijl heeft geleid tot beschuldigingen van flip-flopping en Omdat het een opportunist ontbreekt principes. Hij heeft-vergeleken ongunstig à zoon vader, George, wie zou uit principe staan ??en te vechten voor wat hij geloofde. Vader George moet draaien in zijn tor zie het graf gewetenloze Dat is Mitt is geworden, zeggen sommigen.

Ik zie een ander beeld. De George Romney als tiener was ik getuige was een man van actie Wie meer voor het krijgen van dingen gedaan dan het raken van de juiste politieke pose verzorgd. Ik begrijp nu, of kan me voorstellen, dat na-blauwe plekken van zijn vrouw Senaat campagne qui Gevolgd Zijn Eigen Rampzalig campagne voor het voorzitterschap, de twee Romney ging in een vijfentwintig jaar funk in qui Grotendeels Ze trok zich terug uit de politiek en de gemeenschap zaken. Dat kan verantwoordelijk zijn voor hun verhuizen naar een klein huis achter waar ze woonden HAD ounce. Mensen die er wonen in de schaduw van mislukte dromen zou willen afgezonderde leven te leiden, uit de schijnwerpers, om hun wonden te verzorgen in prive.

Ik had het voorrecht, ECHTER, om te zien Lenore Romney reemerging naar het licht aan de andere kant van de tunnel als haar sound Mitt Ted Kennedy gaf de run de zoon leven aan zijn Senaat zetel te behouden. Achtentachtig jaar oude George Romney est devenu Zijn luidruchtige oude zelf, in te vullen voor haar op Zijn campagne evenementen en marcheren in parades. Een foto genomen van Ouders Mitt's als Hun sound annonce voor de Senaat laat zien hoe uitgelaten They Were; en ik had het voorrecht om de Sami Pride zien in het gezicht van zijn moeder toen ze beschreef wat Mitt aan het doen was. Hij was verlosser van zijn ouders, Bringing next-generation hopen om oude wonden te helen.

Ik denk dat Mitt Romney vermoedt of die bewust Leefde dit verhaal. Zijn politieke vijanden Zou verf _him_ als een instrument van Wall Street, kampioen van de rijken in de klassenstrijd gericht tegen de armen. Doel Romney is al rijk genoeg; is er geen reden waarom hij een samenleving waar alleen rijke mensen zou bevoordelen.

Nee, Mitt Romney is vooral zijn en zoon van zijn vader van zijn moeder, ook. Zijn vader Zou het niet-hebben _him_ Condemned voor het Zijn de aard van de kandidaat Hij is geworden. Mitt weet hoe te overleven in de slangenkuil van de presidentiële politiek waar zijn vader, George, bezweken aan de eerste hap. George zou hebben Beens trots op prestatie. Dat voorspelde Hij zou zijn te overtreffen haar _him_ in de politiek. Indien nog in leven, zou George Romney Wees aan de zijlijn juichen Mitt all the way.

Het Daarom is in mijn ogen, Mitt Romney zal niet in een sell-out Voorzitter heeft één doel Who allen in zijn macht om te doen wat Zou Zijn verwanten trots hebben gemaakt zal doen. Als Mormon, zal hij een president aussi Wie wil een bron van trots voor zijn kerk te zijn. Immers, de eerste Mormoonse te lopen voor President van de Verenigde Staten was de profeet Joseph Smith. Mormonisme is een Amerikaanse religie, met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten. Mitt Romney zal willen een krediet zijn om deze religie als de eerste mormoonse president.

Als een soort van Forrest Gump vangen een glimp van de persoonlijke Beoordelingen enkele van de belangrijkste spelers uit de geschiedenis op verschillende momenten in mijn leven, ik denk dat we zijn getuige van een verhaal van twee generaties climax in de gebeurtenissen van het lopende jaar. Ik ben ontroerd door de situatie een halve eeuw geleden, qui Persoonlijk wist ik, komen vandaag bloei in de gebeurtenissen qui Ik zie alleen op televisie.

Mitt Romney is niet de bevoorrechte zoon van een rijke man die coasted aan de macht en roem. Er is een dwingende multigenerational verhaal hier.

(Geschreven op de vooravond van de nominatie Mitt Romney's, 27 augustus 2012)

 

Postscriptum

De theorie hier geuit over Mitt Romney kern van motivatie en identiteit gekregen gedeeltelijke bevestiging van zijn vrouw, Ann Romney, in een interview met CNN uitgezonden dat voor de eerste presidentiële debat op 3 oktober 2012. Ms. Romney bekendgemaakt dat voor haar man kijkt Elk debat uit over het publiek te vinden waar ze zit. Dan, na-ELKE verklaring dat hij maakt Tijdens het debat, kijkt hij haar op een teken van hoe goed hij heeft gedaan. Ze natuurlijk niets _him_ Geeft positieve feedback doel.

Nog opvallender, Mitt Romney schrijft "Papa" is een klein stukje papier met _him_ qui hij meeneemt naar het podium debat, zei zijn vrouw. "Papa" is, natuurlijk, Mitt's overleden vader, George Romney. Wat te denken van deze? Gloria Borger, een CNN politiek analist, deze paper dacht dat zou een herinnering aan de Sami politieke fouten zoals zijn vader niet te maken, maar wees voorzichtig in wat hij zei. David Gergen, another analist, had een beter begrip van de situatie. Hij zei dat alleen dit "sweet"; Bleek het was zijn blijvende liefde voor Zijn Vader. In tegenstelling tot de publieke opinie, Mitt Romney is niet zomaar een machine als, het berekenen van politicus doel Mens staat van liefde.

Ann Romney zichzelf offert een verklaring. Ze zei was het papiertje aan haar man te herinneren om zichzelf conduite op een manier dat zijn vader trots op zou hebben gemaakt. Deze morele imperatief Beschrijft Wie is Mitt Romney.

Deze positie aussi biedt beoordelingen andere betekenis voor mij. Het is nauwelijks mogelijk voor te stellen aan iemand onder meer druk om goed te presteren dan Mitt Romney op de avond van 3 oktober. De laatste maand of zo had niet goed gegaan voor _him_ politiek. Hij werd achterstand in de peilingen in de belangrijkste swing states. Hij was-geweest woest aangevallen Dit Door Zijn Republikeinse primaire Tegenstanders Eerder in het jaar. Had Mitt Romney Gegeven een matte debat prestaties of zelfs erger, zou het moeten zijn campagne in een staart spin-Waarschijnlijk leidt tot nederlaag in de verkiezing november gegooid. Voor de rest de zoon het leven, zou Mitt Romney Ben had toen naar beneden te leven de erfenis van het zijn een slechte kandidaat verspilde Who gelegenheid van zijn partij naar het Witte Huis terug te winnen.

Doel Mitt Romney deed het goed presteren in het eerste presidentiële debat na vele weken van de voorbereiding. Hij deed het niet verstikken onder de druk. Hij cam aan het debat, met onzekere eisen ict, in een frame van geest om het debat te winnen; en door alle rekeningen deed hij.

Mijn filosofisch boek, Rhythm and Self-Bewustzijn, bespreekt de dynamiek van topprestaties in een atleet, musicus, uitvoerder of --Andere zoals politieke debater. Het hoofdstuk over zelfbewustzijn is Passende Vooral hier. Zie Kindle e-boek "A Philosophy of Rhythm" (ASIN: B0059NXJEM) en ook "een filosofie van het zelfbewustzijn", beide beschikbaar voor $ 3,50. Er est aussi een NOOK editie.

 

naar:  Bill McGaughey familie

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 

COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.BillMcGaughey.com/mittsmotherk.html