Wat ik deed in mijn jaren als accountant

door William McGaughey Jr.

Ik besloot om een accountant, terwijl op de universiteit geopend. Een kamergenoot, Larry Price, die later est devenu een effectenmakelaar was in te gaan op de boekhouding. Een ander effect was Robert S. McNamara, voorzitter van het formulier Ford Motor Company Wie est devenu minister van Defensie in het Kennedy en Johnson administraties. Hij beoordeling: had een boekhoudkundige achtergrond. Ik was trots op de rol McNamara's in de auto-industrie - Detroiters werden steeds nationaal prominent. De politiek als we wisten dat het klaar was, pundits uitriep. Ik geloofde dat de theorie van een nieuw type leider, een technocraat die begreep organismen en financiën, werd de overname van de maatschappij.

Achteraf gezien, had ik een verkeerd beeld van hoe de maatschappij werkt. Ik geromantiseerd boekhouding in de veronderstelling dat het me een superieure weergave van brede organismen, hun processen en producten zou geven, en ik zou natuurlijk stijgen naar de top. Computers werden vervolgens langs komen. Ik dacht dat als ik geleerd over computers, zou ik weten hoe deze technologie benutten om informatie efficiënt te verzamelen. Ik wilde dicht bij de operationele kant van de zaak te zijn. Ik wilde een cost accountant In plaats van de persoon die bereid zijn financiële verslagen zijn.

Dus als een persoon die had een romantisch uitzicht op Detroit en haar industrieel erfgoed, draaide ik per ongeluk mijn rug op de financiën. Nee, ik heb geen zin om de "horse race" van corporate finance te beheren, Beslissen hoe winstgevend een bedrijf is zodat beleggers kunnen hun beslissingen om aandelen te kopen of te verkopen. Ik wilde iets dat zou de maatschappij ten goede te doen. Accounting Behandeld met meten of de overdracht van het geld qui is de levensader van elk bedrijf. Ik kon leren hoe je vertelt geld om activiteiten of producten om zo meer nauwkeurig te zien wat er haalbaar financieel Happening. Dat zou leiden tot betere beslissingen van het management - bijvoorbeeld, de prijsstelling van producten - dus zakelijke Zou het een sterkere basis worden.

Achteraf gezien heb ik me vergist in de meeste van mijn jeugdige beslissingen. Misschien is mijn grootste fout was om een ??MBA-programma af te sluiten aan de Rutgers zodat ik kon verhuizen naar Minnesota, Word werkzaam bij één van die regio's toonaangevende bedrijven, en werk ik op de ladder door puur talent en ambitie de manier waarop het gebeurt in sprookjes. Was ik verkeerd in aussi Voorkeur operaties plaats van de kant van de financiering die zich bezighoudt met de eigendom van bedrijven. Je verdient geld door het kopen en verkopen van onroerend goed meer dan door het uitvoeren van winstgevende bedrijven. Ik kwam naar Die les jaar later in de verhuur-accommodatie in te leren. I Was aussi vergis, natuurlijk, in schone schijn Robert McNamara, die de leiding over het debacle in Vietnam.

Ironisch genoeg, mijn achtergrond in de boekhouding was nuttig in verband met mijn interesse in de shorting-werkweek kwestie. Ik heb geleerd om aandacht te besteden aan de bronnen van informatie en om te begrijpen dat soms arbitraire beslissingen kunnen totalen die worden gemeld beïnvloeden. Vanuit dat perspectief, las ik overheidspublicaties Dat Gemeld statistieken over arbeid - uren, werkgelegenheid, productiviteit, etc. - En probeerde te lezen tussen de regels om echte plaats van wat was statistisch gekunsteld te zien. Ik lees Monthly Labor Review en Handbook of Labor Statistics en zelfs mijn eigen tabellen samengesteld. Wanneer een vakbond groep Overgehaald Congreslid Conyers een wetsvoorstel tot wijziging van de Wet op Fair Labor Standards introduceren, was ik klaar om technische ondersteuning te bieden door mijn geschriften. Ironisch genoeg, jaren later, deze belangstelling stond me toe om kennis te maken met de vorm Persoonlijk Amerikaanse senator Eugene McCarthy, politieke nemesis Robert McNamara's met betrekking tot de oorlog in Vietnam. moreel oordeel McCarthy's Bleek superieur aan technocratische visie McNamara's.

Goed, terug naar mijn eigen carrière in de boekhouding. Ik heb vierentwintig jaar fait que beroep. Wat heb ik geleerd? Wat was het doel van mijn banen? Ik had vijf verschillende jobs: (1) budget analist bij de Minnesota Department of Public Welfare (april 1965- maart 1966) (2) stage bij Alexander Grant & Co, CPAs (juni 1972 - oktober 1972), (3) de kosten accountant bij American Hoist & Derrick Co. (januari 1974 - oktober 1979), (4) controller en office manager bij Hudson producten (januari 1980 - juli 1980), en (5) de kosten accountant bij de Metropolitan Transit Commissie (oktober 1980 - mei 1996) .

In twee van mijn taken - bij het Department of Public Welzijn en de Metropolitan Transit Commissie, qui werden beide overheidsinstellingen - I berekend "indirecte kosten". De afdeling staatszorg toegediend verschillende welzijnsprogramma's - Het was de tijd van Johnson's "Great Society" - en de federale overheid toegestane staten niet alleen vergoed voor uitgaven rechtstreeks verband houden met de programma's AIM aussi sommige kosten van algemene en administratieve overhead die profiteerden em . Recevoir ce geld, de staten die nodig zijn om-een goedgekeurde kosten-allocatieplan qui omvatte een methode voor het berekenen van de indirecte kosten. Dat was mijn belangrijkste taak als een budget analist: de indirecte kosten te berekenen, zodat que le toestand kon ontvangen financiële omvang van het.

De apparatuur en de methoden geavanceerder waren toen ik in het Metropolitan Transit Commission (MTC) werkte, maar mijn functie was eigenlijk la même. Ik beheerde de kosten-toewijzingsplan. Ik diende een reeks van computer runs Dat overhead kosten voor de verschillende diensten en programma's zou toewijzen. Ik Aussi ingediende rapporten naar een federaal agentschap in Chicago qui de methode goedgekeurd. De overheadkosten werden geplaatst in een functie "9999" of in aangewezen als het verstrekken van goede ondersteunende functies afdelingen. Deze kosten werden toegewezen aan de afdelingen en functies te leven door een proces in drie stappen allocatie. De 21-cijferige rekeningnummers Wanneer de dollar waren oorspronkelijk gebracht hielp de computer te beslissen hoe om te gaan en te rapporteren de kosten.

Terwijl in het Metropolitan Transit Commissie (het openbare bus systeem voor de Twin Cities), Aussi Ik produceerde de kosten-centrum en het project rapporten zodra de kostentoerekening werd gemaakt. Kostenplaatsen zijn afdelingen dans le Agentschap, zoals vervoer (het busbedrijf) of risk management (verwerking aansprakelijkheidsclaims). Projecten zijn functies die door het agentschap - bijvoorbeeld, Metro Mobility, qui Biedt ritten voor gehandicapten. De computer zou genereren Zowel cost-center en projectverslagen Elke maand (op basis van dollars toegewezen aan Toen de 21-cijferige rekeningnummers) en ik zou de rapporten te leveren aan de respectieve managers. Deze managers waren vooral geïnteresseerd in het vergelijken van de werkelijke kosten met de gebudgetteerde water equivalent, Hopelijk komen in het kader van de begroting. Anders zou een verklaring vanwege het hogere management zijn.

Reviews Dit was vooral brom-drum boekhouding het werk, met een minimaal effect op operaties. Het was belangrijker is, natuurlijk, recevoir Vergoeding voor in aanmerking komende kosten van de federale overheid. Het was interessant om aussi cost-center of project managers weten hoe ze deden in vergelijking met de begroting. Echter, mijn werk Niet echt operaties van invloed zijn zo veel. Nadat ik mijn baan bij de Metropolitan Transit Commissie (Dan Metropolitan Council Transit Operations) links, ik ben niet duidelijk of mijn werk Is de door een andere persoon of dat het was gewoon geëlimineerd worden uitgeoefend. I Was officiellement loslaten Door ontslagen Meant geëlimineerd zijn wanneer de MTC werd samengevoegd met de Metropolitan Raad.

Sommige van mijn meest nuttig werk werd gedaan in een kosten-accounting capaciteit met American Hoist & Derrick Co, qui gebouwd kranen voor de bouwnijverheid. Kranen zijn breed en ingewikkelde producten, comprenant vele delen. In mijn eerste baan, ik moest een kostenstructuur voor elk aandeel Develop. Zouden we krijgen lijsten van alle kleinere delen, met inbegrip van de kosten per eenheid, en assembleert de onderdelen en de kosten voor de grotere units. De bovenste niveau van de kosten zou de kraan zelf. Deze onderdelen en samenstellingen van onderdelen alle onderdeelnummers HAD qui kunnen worden gevolgd in de inventaris. Er waren codes voor het ontvangen stuur Dispergeren en inventaris.

De St. Paul plant van American Hoist en Derrick (waar het hoofdkantoor was gevestigd aussi) gebouwd Beoordelingen aantal van de grotere kranen, met uitzondering van de autolaadkranen die gebouwd zijn in Canada. Mijn latere werk als iemand die werkzaam zijn in de analytische boekhouding sectie Betrokken voorraadbeheer. Onderdelen werden in de inventaris bij verstuiven op de werkvloer uit de winkel kamer. De kosten werden genomen uit de inventaris wanneer Een kraan klaar was. Ik had om uit te gaan in de tuin aan het afgewerkte kranen tellen. Ik Aussi Ontwikkeld mijn eigen papieren formulier om kosten voor elke kraan volgen als de kosten van onderdelen kon Waren in goud genomen uit de inventaris met behulp van berging verslagen. Tot op zekere hoogte, mijn oorspronkelijke ambitie om baar te "zien" productie in financieel opzicht werd vervuld fait que oefening.

Bij de Metropolitan Transit Commissie, onze "product" was busdiensten op straat gezet. De individuele spuitmondjes leveren Service producten Waren wij Bijzondere Bijzondere routes op momenten van de dag, of een week dag of weekend. Er was aanzienlijke kosten voor afwisseling en busdiensten onder verschillende Deze eisen Omdat drivers Moest beschikbaar voor alle opdrachten en de vakbond contract te behandelen had een aantal pay-eisen. De uitdaging was dan de kosten als je kunt JUIST voor elk type dienst te berekenen. Dienst Tijdens "piek" uren was hoger dan voor "non-peak" Omdat nozzles Had aan de straat worden gezet voor een korte periode van tijd doel drivers die nodig is om bij de hand.

Ik kwam in een tijdschrift sectie bleek dat zou kunnen zijn hoe de kosten toegewezen aan Wanneer individuele routes; dit was mijn gids voor wat ik wilde doen als het agentschap kosten accountant. De sleutel tot efficiënte verzamelen van informatie Was betrekking heeft op informatie vindt u in onze financiële rapportage systeem om de individuele kenmerken van de wegen. Was dat informatie bij het zogenaamde "Rucus" systeem voor planning doeleinden. Werken met mensen op de afdeling Information Systems, heb ik geleerd hoe je een Mark IV-programma waarmee de Rucus systeem te lezen creëren. Het hoogtepunt in mijn 16-jarige carrière in het MTC was toen ik voor het eerst mijn Mark IV-programma om te werken. Dan zet ik snel samenstellen van een spread sheet dat zou kosten over de weg te onderscheiden.

In principe Ik had gestolen de tijd om te werken aan dit project van mijn andere werk hoewel mijn directe leidinggevende wist wat ik aan het doen was. Echter, wanneer de top van Financiën afdeling managers erachter kwam, ze Geïnstrueerd me tijd onmiddellijk met tussenpozen werken op route-specifieke kosten. Ook was de Mark IV software gestaakt. In plaats daarvan, het agentschap huurde een extra programma op de afdeling Information Systems om een ??manier van het ophalen van de kosten van Rucus Develop. I Was commissie had kunnen zijn met --andere Verschillende personen, inclusief consultants van een externe firma, een methode voor de berekening van de route-specifieke kosten Develop.

Zodra de methode werd opgericht, is het est devenu de hand van mijn taak om een ??Lotus spread sheet dat zou informatie over de omzet, operationele kosten, en de aantallen passagiers over de weg te integreren voor te bereiden. Het eindproduct was om de subsidie ??per passagier te berekenen - de overschrijding van de kosten over de inkomsten gedeeld door passagiers - toonde de mate qui qui Belastingbetalers In plaats van renners moesten betalen voor de dienst. Mijn spread sheet vermeld in de routes van de hoogste tot de laagste Subsidies per passagier. Wanneer de busmaatschappij geconfronteerd met financiële Was Drukken, wordt voorgesteld naar Service wegen eis dat de grootste af te schaffen. Aangezien ik de ene het samenstellen van deze informatie, ik sardonisch belde Verlopen mezelf de "Dr. Kervorkian "van het vervoersbedrijf.

Mijn accounting banen werden allemaal op een laag of gemiddeld niveau van verantwoordelijkheid, behalve voor de zes maanden in 1980 toen ik controller van Hudson Producten in North Hudson, Wisconsin was. Vervolgens had ik de verantwoordelijkheid voor de prepaid maandelijkse financiële rapportages evenals het controleren van de inventaris en --Andere functies. Het was een stimulerende ervaring Relatief voor mij als een accountant, en ik denk dat ik behandeld mijn verantwoordelijkheid ook. Helaas, deze vacature duurde slechts zes maanden. Dan orders voor product van het bedrijf - reus rollen klei gecoat papier - Plotseling stopte. Met behulp van een technische Onlangs had ik geleerd, bereidde ik een break-even analyse toonde qui que le bedrijf ict zou hebben om de vaste kosten te snijden. En ce que kijk, ik was een van de werknemers die was laten gaan.

Er Was Reviews andere werknemer in de kwaliteit-controlegebied Who werd behouden. Uiteindelijk, hij en meerdere mensen --andere kocht het bedrijf. Maanden later, nodigde hij me om terug te komen om te werken op Hudson Products doel dat ik was te comfortabel in een nieuwe baan ligt aan Dan. Deze man had echter een vreemd verhaal te vertellen.

Toen ik werkte bij Hudson Products, het bedrijf was in het proces van worden verkocht door de huidige eigenaars om icts another man, Who brought in zijn eigen management team comprenant un consultant. Mijn collega verteld dat deze vorm consultant mij contact had Hudson producten klanten adviseren em niet om orders ter plaatse voor het moment. Dat was de reden dat Waren orders traag, geen gebrek aan vraag. Wanneer de verkoop kelderde en werkzaam Waren laten gaan, dan is de nieuwe directie terug kon gaan naar de eigenaren en opnieuw te onderhandelen over de verkoop van het bedrijf is meer gunstige voorwaarden. Ik had onbewust struikelde in een positie van leidinggevende double-dealing als wat deze man te zeggen had was waar.

Ik vermoed dat veel hoger echelon accountants worden geconfronteerd morele dilemma's. Beheer huurt em te produceren of te controleren financiële administratie. Management heeft een belang in de resultaten van het doel accountants worden geacht onafhankelijk te zijn. De werkelijk belangrijkste grondslagen werk wordt gedaan Als bedrijven worden gekocht en verkocht. Gezien de preoccupatie met kwartaalcijfers op Wall Street, accountants hebben ook een belangrijke rol in de beslissing om een ??last in het huidige kwartaal te laden of om het uit te stellen tot een toekomstige periode. Volg het geld om icts binnen categorieën - dat is de boekhouding.

Als Minneapolis verhuurder, ben ik nog steeds geconfronteerd met de vraag of om kosten of kapitaliseren bepaalde uitgaven Maintenance. Mijn beslissing invloed op hoeveel belasting zal worden betaald in het komende jaar. Anders dan mijn eigen prepaid inkomen-aangiften, ik ben meestal uit de boekhouding business. Zelden Ik kijk terug.

 

Zie "Hoe ik besloten om $ 129,64 discrepantie.".

 

 naar: persoonlijke en familiale achtergrond

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 


COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden

http://www.BillMcGaughey.com/accountantk.html